Vaarroute Leiden

De stadsroute Leiden

Een prachtige en veelzijdige route. Vaar tijdens deze rondvaart door de unieke natuur van het Groene Hart, wat zich kenmerkt door ruimte en rust. Na de rust vaar je de stad Leiden binnen, waar vele historische bezienswaardigheden vanaf het water te bewonderen zijn. Geniet tijdens de stadsroute door Leiden van de prachtige grachten en gebouwen. Op de weg terug kun je weer genieten van de natuur in het Groene Hart.

Varen in Leiden

Als de polders zijn achtergelaten vaar je Leiden binnen. Leiden is met meer dan 28 kilometer water de tweede grachtenstad van Nederland en de derde monumentenstad van ons land. De rijke historie heeft Leiden te danken aan een bloeiende en welvarende ‘lakenindustrie’. De lakenindustrie is niet meer, maar haar prachtige historie is gebleven. De stad ademt de Gouden Eeuw en vanaf het water zijn de prachtige monumentale panden in al hun glorie te bewonderen.

Je vaart langs het beroemde Rapenburg, de Poorten, de Waagpoort en de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Een leuke tip tijdens deze rondvaart zijn de muurgedichten. Dit is ontstaan uit het project ‘Gedichten op muren’ dat sinds 1992 in Leiden loopt. Naast cultuur en historie zijn er ook vele restaurants, kroegen en terrassen te vinden langs de Leidsche wateren. Dit maakt het niet alleen een mooie, maar ook zeer gezellige stad om te varen.

Vaarroute Leiden

De vaarroute door Leiden in vogelvlucht

De vaarroute door Leiden die wij hebben samengesteld gaat alsvolgt: Braassemermeer – Paddegat – Wijde Aa – De Does – Dwarswetering – De Zijl – richting De Haven (Zijlpoort) – Oude Rijn – Galgewater – Witte Singel – Groenhazengracht – Rapenburg – Nieuwe Rijn – Herengracht – De Zijl – Oude Rijn – De Does – Wijde Aa – Paddegat – Braassemermeer (± 4 uur).

Molens
Tijdens het varen kom je veel molens tegen want de omgeving van Kaag en Braassem heeft de meeste molens van Nederland.

Met welke boot wil jij door Leiden varen?

Benieuwd naar de prachtige grachten van Leiden? Stap aan boord van één van onze comfortabele boten en geniet van een unieke rondvaart met schipper. Maak je vaartocht compleet met heerlijke hapjes en drankjes, of kies voor een arrangement op maat.

Tot 12 personen

Cooper

Met schipper

Tot 35 personen

Hare Majesteit

Met schipper

Tot 24 personen

Zilvervloot

Met schipper

Maatwerk

Voor vrijwel iedere klant leveren wij maatwerk

Persoonlijk

Wij laten je de verborgen plekjes zien met de daarbij horende verhalen

15 jaar ervaring

Al ruim 15 jaar verhuren wij boten en bieden we arrangementen aan