Vaarroute het Groene Hart

De route door het Groene Hart in vogelvlucht

Dit is de route door het Groene Hart in vogelvlucht die wij hebben samengesteld: Braassemermeer – Oude Wetering – Drecht – Aarkanaal – Leidsche vaart – Braassemermeer – natuurgebied De Hemmen (± 3 uur).

De vaarroute uitgeschreven

De vaarroute wordt gestart op het Braassemermeer. Via de Wetering vaar je door het bijna gelijknamige dorpje Oude Wetering. Rechts van dit water, verscholen achter een grote boom, bevindt zich de sprookjesachtige invaart van de Drecht. De Drecht is een natuurrijke rivier en het water ligt vrij hoog. Dit zorgt voor mooie plaatjes.

De Drecht leidt je naar de buurtgemeenschap van Bilderdam. Dit pittoreske buurtschap ligt op de grens van Noord- en Zuid-Holland en is vanaf het water een lust voor het oog. De schitterende huizen en mooi onderhouden tuinen aan het water oogsten veel bewondering onder watersportliefhebbers.

Op de weg terug richting de handbediende sluis van Roelofarendsveen, kom je eerst nog door het bijzondere natuurgebied ‘De Hemmen’. Vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar ook verschillende soorten bijzondere eenden, leven in dit door Staatsbosbeheer beschermde natuurreservaat.

Met welk boot wil jij door het Groene Hart?

We hebben verschillende boten die je bij ons kunt huren waarbij een schipper zit inbegrepen. Maak hieronder een keuze of bekijk ons complete aanbod.

Tot 12 personen

Cooper

Met schipper

Tot 35 personen

Hare Majesteit

Met schipper

Tot 24 personen

Zilvervloot

Met schipper

Maatwerk

Voor vrijwel iedere klant leveren wij maatwerk

Persoonlijk

Wij laten je de verborgen plekjes zien met de daarbij horende verhalen

15 jaar ervaring

Al ruim 15 jaar verhuren wij boten en bieden we arrangementen aan