Vaarroute de Kaag

Natuur & recreatie op de Kaag route

De Kaag is een van de bekende wateren die Nederland heeft. Dit water is zeer geliefd door watersportliefhebbers. Er is volop recreatie zoals zeilen, varen en waterskiën. Dit in combinatie met de prachtige omringende natuur maakt de vaarroute op de Kaag een heerlijke rondvaart.

Dit is de route voor een rondje Kaag

Je steekt het prachtige Braassemermeer over en vaart door het gezellige dorpje Oude Wetering naar de Haarlemmermeerse Ringvaart. Na de Ringvaart kom je aan bij de Kagerplassen. Een bezoek aan Kaageiland is vervolgens zeer de moeite waard. Niet alleen de vele authentieke eetgelegenheden als ‘Tante Kee’, ‘De Twee Wilgen’ en ’t Kompas’ zijn een bezoek waard, maar maak ook eens een wandeling over dit bijzondere eiland. Kaageiland kenmerkt zich door een eigenwijze mengeling van cultureel erfgoed en grote bedrijvigheid in een klein gebied omgeven door water.

Na Kaageiland vaar je verder over de Kagerplassen langs Warmond, langs vele molens, de Kaagsociëteit en richting de Zijl. Via het Vennemeer kom je aan in Hoogmade. Dit schilderachtige dorpje ligt midden in het Groene Hart en onderscheidt zich vanwege het landelijke karakter. Het dorp herbergt dan ook verschillende monumenten zoals boerderijen, kerken, woonhuizen en molens.

Vaarroute de Kaag

De Kaag route in vogelvlucht

Dit is de route in vogelvlucht: Braassemermeer – Oude Wetering – Ringvaart – Ade – Kleipoel – Diepenhoek – Kagerplassen – Sever – Spijkerboor – Zweiland – Kaagsociëteit – Zijp – Vennemeer – Stingsloot – De Does – Wijde Aa – Paddegat – Braassemermeer (± 3,5 uur). De vaarroute de Kaag is een prachtige route om te varen!

Vaarroute de Kaag varen met één van onze boten?
Wil je meer weten over het huren van een boot met schipper of juist zonder schipper? Neem contact met ons op via 0652083062 of info@bobonboard.nl en bespreek alle details: datum, prijzen en aanvullende arrangementen. Hieronder vind je alvast een aantal geschikte boten.

Boten voor vaarroute Kagerplassen

Geïnteresseerd in de vaarroute de Kaag? Maak een keuze uit één van onderstaande boten en neem vervolgens contact op met Bob om een reservering te plaatsen. Met hem kun je direct jouw eventuele extra wensen bespreken, zoals hapjes & drankjes.

Tot 12 personen

Cooper

Met schipper

Tot 35 personen

Hare Majesteit

Met schipper

Tot 32 personen

Royal Electric

Met schipper

Maatwerk

Voor vrijwel iedere klant leveren wij maatwerk

Persoonlijk

Wij laten je de verborgen plekjes zien met de daarbij horende verhalen

15 jaar ervaring

Al ruim 15 jaar verhuren wij boten en bieden we arrangementen aan