Vaarroute Alphen aan den Rijn

De Alphense route

Tijdens de Alphense route geniet je van de prachtige natuur die het Groene Hart zich rijk is. Halverwege deze route verlaat je kort de natuur en vaar je Alphen aan den Rijn binnen om vervolgens weer via de natuur terug te keren naar het startpunt.

Vaarroute Alphen aan den Rijn

Zo verloopt de route door Alphen aan den Rijn

De rondvaart start op het Braassemermeer, waar de kleuren blauw en groen van het water de boventoon voeren. Als je de Braassem hebt overgestoken vaar je door het schilderachtige Woubrugge. Een dorp dat maar liefst drie bekende schaatsers heeft voortgebracht: Henk Angenent (winnaar Elfstedentocht), Margot Boer (langebaanschaatster) en Liesbeth Mau Asam (shorttrackster).

Na de polders ga je via de Oude Rijn richting het gezellige hart van Alphen aan den Rijn. Hier zijn vele restaurants en kroegen met terras aan het water te vinden. Dit maakt het een gezellige vaarroute met veel bekijks. Op de terugweg vaar je door het beheerde natuurreservaat ‘De Hemmen’. Hier huizen vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar natuurlijk ook verschillende soorten bijzondere eenden.

Alphen aan den Rijn vaarroute

Vaarroute Alphen aan den Rijn in vogelvlucht

Braassemermeer – Paddegat – Woudwetering – Heimanswetering – Oude Rijn Alphen – Aarkanaal – Leidsche Vaart – Braassemermeer – natuurgebied De Hemmen (± 3 uur). Een bijzondere rondvaart in Zuid-Holland.

Over Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn is een prachtige stad met een rijke historie. De stad is gelegen aan de Oude Rijn en de Gouwe, waardoor deze prachtige vaarroute mogelijk is. Ontdek de stad vanaf het water en geniet van de unieke perspectieven!

Door Alphen aan den Rijn varen

Geïnteresseerd in de vaarroute door Alphen aan den Rijn? Maak een keuze uit één van onderstaande boten. Bij de huur van de boten zit standaard een schipper inbegrepen. Eventueel kun je er ook een arrangement bij boeken zoals hapjes & drankjes.

Tot 12 personen

Cooper

Met schipper

Tot 32 personen

Royal Electric

Met schipper

Tot 24 personen

Zilvervloot

Met schipper

Maatwerk

Voor vrijwel iedere klant leveren wij maatwerk

Persoonlijk

Wij laten je de verborgen plekjes zien met de daarbij horende verhalen

15 jaar ervaring

Al ruim 15 jaar verhuren wij boten en bieden we arrangementen aan