De stadsroute Leiden

Een prachtige en veelzijdige route. Vaar tijdens deze rondvaart door de unieke natuur van het Groene Hart, wat zich kenmerkt door ruimte en rust. Na de rust varen wij de stad Leiden binnen, waar vele historische bezienswaardigheden vanaf het water te bewonderen zijn. Geniet tijdens de rondvaart door Leiden van de prachtige grachten en gebouwen. Op de weg terug kunt u weer genieten van de natuur in het Groene Hart. 

Het Groene Hart

De natuur van het Groene Hart kenmerkt zich door het vele water en polderlandschap. Tijdens het varen komt u ook veel molens tegen, want de omgeving Kaag en Braassem heeft de meeste molens van Nederland.

Varen in Leiden

Als de polders zijn achtergelaten vaart u Leiden binnen. Leiden is met meer dan 28 kilometer water de tweede grachtenstad van Nederland en de derde monumentenstad van ons land. De rijke historie heeft Leiden te danken aan een bloeiende en welvarende ‘lakenindustrie’. De lakenindustrie is niet meer, maar haar prachtige historie is gebleven. De stad ademt de Gouden Eeuw en vanaf het water zijn de prachtige monumentale panden in al hun glorie te bewonderen. U vaart langs het beroemde Rapenburg, de Poorten, de Waagpoort en de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Een leuke tip tijdens deze rondvaart zijn de muurgedichten. Dit is ontstaan uit het project ‘Gedichten op muren’ dat sinds 1992 in Leiden loopt. Naast cultuur en historie zijn er ook vele restaurants, kroegen en terassen te vinden langs de Leidsche wateren. Dit maakt het niet alleen een mooie, maar ook zeer gezellige stad om te varen. 

De route in vogelvlucht:

Braassemermeer - Paddegat - Wijde Aa - De Does - Dwarswetering - De Zijl - richting De Haven (Zijlpoort) - Oude Rijn - Galgewater - Witte Singel - Groenhazengracht - Rapenburg - Nieuwe Rijn - Herengracht - De Zijl - Oude Rijn - De Does - Wijde Aa - Paddegat - Braassemermeer (± 4 uur).

Reserveer & meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze rondvaarten met schipper of een rondvaart boeken? Neem contact met ons op via 06 52 08 30 62 of info@bobonboard.nl en bespreek alle details: datum, prijzen en aanvullende arrangementen.

Leiden de stadsroute