Rondvaart Het Groene Hart - Drecht

Tijdens deze rondvaart bezoeken we de mooiste plekken van het Groene Hart, weidse uitzichten en pittoreske dorpjes. Een prachtige rondvaart door Zuid-Holland.

Braassemermeer

We starten deze vaartocht op 'de Braassem', via de Wetering varen we door het bijna gelijknamende dorpje Oude-Wetering. Rechts van dit water, verscholen achter een grote boom, bevindt zich de sprookjesachtige invaart van de Drecht. De Drecht is een natuurrijke rivier en het water ligt vrij hoog. Dit zorgt voor mooie plaatjes.  

Bilderdam

De Drecht leidt u naar de buurtgemeenschap van Bilderdam. Dit pittoreske buurtschap ligt op de grens van Noord- en Zuid-Holland en is vanaf het water een lust voor het oog. De schitterende huizen en mooi onderhouden tuinen aan het water oogsten veel bewondering onder watersportliefhebbers.

De Hemmen

Op onze weg terug richting de handbediende sluis van Roelofarendsveen, komt u eerst nog door het bijzondere natuurgebied ‘De Hemmen’. Vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar ook verschillende soorten bijzondere eenden, leven in dit door Staatsbosbeheer beschermde natuurreservaat.

De route in vogelvlucht:

Braassemermeer - Oude Wetering - Drecht - Aarkanaal - Leidsche vaart - Braassemermeer - natuurgebied De Hemmen (± 3 uur).

Reserveer & meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze rondvaarten met schipper of een rondvaart boeken? Neem contact met ons op via 06 52 08 30 62 of info@bobonboard.nl en bespreek alle details: datum, prijzen en aanvullende arrangementen.

Rondvaart het Groene Hart