De Alphense route

Tijdens deze rondvaart geniet u van de prachtige natuur die het Groene Hart zich rijk is. Halverwege deze route verlaten we kort de natuur en doen we Alphen aan den Rijn aan om vervolgens weer via de natuur terug te keren naar het startpunt.

Braassemermeer

We starten de rondvaart op de Braassemermeer, waar de kleuren blauw en groen van de polder en het water de boventoon voeren. Als we de Braassermeer hebben overgestoken varen we door het schilderachtige Woubrugge. Een dorp dat maar liefst drie bekende schaatsers heeft voorgebracht: Henk Angenent (winnaar Elfstedentocht), Margot Boer (langebaanschaatster) en Liesbeth Mau Asam (shorttrackster).

Alphen aan den Rijn

Na de polders gaan we via de Oude Rijn richting het gezellige hart van Alphen aan den Rijn. Hier zijn vele restaurant en kroegen met teras aan het water te vinden. Dit maakt het een gezellige vaarroute met veel bekijks. 

De Hemmen

Op de terugweg vaart u door het door Staatsbosbeheer beheerde natuurreservaat ‘De Hemmen’. Hier huizen vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar natuurlijk ook verschillende soorten bijzondere eenden. 

De route in vogelvlucht:

Braassemermeer - Paddegat - Woudwetering - Heimanswetering - Oude Rijn Alphen - Aarkanaal - Leidsche Vaart - Braassemermeer - natuurgebied De Hemmen (± 3 uur). Een bijzondere rondvaart in Zuid-Holland.

Reserveer & meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze rondvaarten met schipper of een rondvaart boeken? Neem contact met ons op via 06 52 08 30 62 of info@bobonboard.nl en bespreek alle details: datum, prijzen en aanvullende arrangementen.

De Alphense route