Vakantie uitjes op het water

Het recept voor verkoeling tijdens warme zomerdagen: water! De zomervakantie is het moment om er samen met het gezin, familie of collega’s op uit te gaan. Wij selecteerde voor u de leukste vakantie uitjes op het water

Stedelijke Rondvaart Leiden of Alphen aan den Rijn

Bob vaart in de zomer maar wat graag naar de sleutelstad of Alphen aan den Rijn. Beide routes starten op de Braassemermeer. We varen door het Nederlandse polderlandschap met vele molens en prachtige natuur. In Leiden varen we langs de vele monumenten die de stad kent: Rapenburg, de Poorten, Hortus Botanicus en nog vele andere bezienswaardigheden. Naast historie en lust voor het oog, is er in Leiden ook veel horeca aan het water te vinden. Dit maakt het niet alleen een mooie maar ook een hele mooie maar ook een hele gezellig stad voor een uitje op het water. Iets minder historisch, maar zeker net zo gezellig is de boottocht door Alphen aan den Rijn.  

Boot huren met schipper op de Kaag

De Kagerplassen is hét watersportgebied van Nederland. U ziet hier vele mensen zeilen, varen, waterskiën en recreëren. Vanaf de Braassemermeer vaart Bob u via de Ringvaart naar ‘De Kaag’ en haar Kagerplassen. De boottocht gaat verder richting Warmond en Hoogmade. Dit vakantie uitje met de boot kenmerkt zich door de schilderachtige landschappen, gezellige drukte en prachtige monumenten.

Educatieve boottocht rondom Leiden en Roelofarendsveen

Naast vaar uitjes die een lust voor het oog zijn, kunt u ook wat leren tijdens de rondvaarten van Bob. Tijdens de rondvaart arrangementen van de Molenaar of Tuinder vertelt komt u van alles te weten over de historie van Roelofarendsveen en het tuindergebied of de molens rondom Leiden. Een superleuk dagje uit met het hele gezin! Reserveren voor deze arrangementen kan gemakkelijk online.

Zelf aan het roer?

Heeft u zelf geen boot of sloep en wilt u toch met uw kinderen een rondje varen in de polders van Roelofarendsveen of de wateren van Het Groene hart? U huurt bij bob zowel een boot met schipper als een fluisterboot die u zelf bestuurt.

Meer informatie

Naast de standaard arrangementen kunt u ook uw vakantie uitje op het water aanpassen naar eigen wens. Wat dacht u van een rondvaart met eten in Leiden of een BBQ aan boord. Voor meer informatie over de mogelijkheden, arrangementen en rondvaarten kunt u contact opnemen met Bob.